Ομιλία με θέμα “Επαυξημένη πραγματικότητα και υπολογιστική όραση στην αποκατάσταση ασθενών με κινητικές δυσλειτουργίες; Γιατί όχι!”

Με την ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή Δρ. Νικόλαου Τσελίκα, ολοκληρώθηκε εχθές το απόγευμα στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης, το πρώτο μέρος της δράσης του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: “Δίμηνο αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην επιστήμη”.

Στην ομιλία του με θέμα “Επαυξημένη πραγματικότητα και υπολογιστική όραση στην αποκατάσταση ασθενών με κινητικές δυσλειτουργίες; Γιατί όχι!” ο Δρ. Νικόλαος Τσελίκας εξήγησε τις διαφορές μεταξύ εικονικής, επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας, τι είναι η υπολογιστική όραση, και πώς οι σύγχρονες εφαρμογές των παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα τόσο τους ασθενείς που παλεύουν καθημερινά για την αποκατάσταση των κινητικών τους δυσλειτουργιών στην άκρα χείρα, όσο και τους εμπλεκόμενους κλινικούς, γιατρούς και φυσικοθεραπευτές, που – δυστυχώς – συναντούν πολύ συχνά ανάλογα περιστατικά.

Η ανακοίνωση-αφίσα της ομιλίας σε μορφή pdf είναι διαθέσιμη εδώ.